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日本料理酒
日本料理酒

日本料理酒

商品番号 sake09

1,500円(税抜)

熨斗
のしが必要な方はご選択ください
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料理酒

原材料は米・米こうじ
酒類は清酒
無添加

料理に旨みとコクを与える純国産米と米麹を使用し糖類や調味料、塩等の無用な添加をいっさい加えずに料理酒専用に醸造した日本酒です。

グルタミン酸・アスパラギン酸などのうまみ成分を持つアミノ酸(タンパク質の構成要素)を含め、日本酒成分の中の天然アミノ酸がアルコールの作用によって、他の調味料が素材の中に浸透しやすくなる為素材のおいしさを引き立てながら料理に旨みやコクを与えてくれます。

無濾過なためうまみ成分の色が濃く料理材料によっては少し色がつきます。

混濁や沈殿物等が生じることがございますが、品質には問題ございません。

日本酒度:-29  アミノ酸:6.5 酸度(有機酸):3.3
グルタミン酸:2320ppm アスパラギン酸:1300ppm


Cooking Sake

Ingredients: Rice, Rice-malt,
Type of Alcohol: Sake
Additive & free

Japanese Sake for cooking to gives the dish Umami and rich flavor.
Made from Japanese rice cultivated in Japan and rice-malt without any additives such as sugars, salt, and other seasonings.

Amino acid, which contains “Umami” ingredients such as glutamic acid and aspartic acid, enhance deliciousness of the each material to add Umami and rich flavor to the dish.
Since adding alcohol makes other seasoning infiltrated into ingredients easily, you can use it as cooking enhancer to maximize the Umami for the dish.
Since it is unfiltered, it might give color to some dishes.
There may be turbidity or precipitate is produced, but no problem in quality.


Nihonshudo: -29 (the level of mildness and dryness for sake)
Amino acids: 6.5
Acidity (organic acid): 3.3
Glutamic acid: 2320ppm
Aspartic acid: 1300ppm